It is what you read when you don't have to that determines what you will be when you can't help it.
~Oscar Wilde

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Miljardin tuhatta turskattia!


Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus
Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost
Kesto: 1 h 44 min

 Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa. Yksi niistä on Tintti elokuvassa käytetty animaatiotekniikka. En ymmärrä miten se toimii, mutta se toimii! Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus-animaatioelokuva on tehty tyylillä, johon en ainakaan itse tiedä törmänneeni aikaisemmin. On aivan lumoavaa nähdä animaatiohahmojen liikkuvan ja elehtivän kuin ihmiset ikään! Laatu ei kuitenkaan yllätä kun ajattelee, että leffan ovat työstäneet yhteistyössä Steven Spielberg ja Peter Jackson.

Kuten jokainen itseään kunnioittava pikkutyttö, myös minä luin aikoinaan Tinttini. Nykyään en tosin aivan lonkalta muista kirjojen juonia, mutta oletan, että tykkäsin, kun näitä Hergen sarjakuvia kirjastoautosta kotiin uskollisesti kannoin! Ainaki elokuvaa katsellessa rakastan hauskan nokkelaa Tinttiä, joka vastaa omiin kysymyksiinsä miltein henkeä vetämättä. "Oikeassa" elokuvassa tuollainen voisi ärsyttää, mutta animaatiossa se on vain hupaisaa. Asetta reportteriksi yllättävän mainiosti käyttävässä Tintissä yhdistyvät kaikki tunnetuimmat tee-se-itse-miehet, agentit ja seikkailijat kuten Indiana Jones, Macgyver ja James Bond. Tuorein James Bond eli Daniel Craig näyttelee Tintissä sattumalta myös joukon pahista Ivan Ivanovitch Sakarinia.

Animaation etuna on myös se, että se ei näytä epäuskottavalta. Vaikka mitä hurjaa voi tapahtua! Laivat voivat keikkua miltein 180-astetta ja merimiehet silti kävellä mastoilla selkä suorassa, mutta Pirates of Caribbian-leffassa moinen vain ärsyttäisi epäuskottavuudellaan.

Making of-videolta paljastuu miten kuinka aidonkaltainen animaatio on luotu. On tarvittu vartalonmyöntäisiä asuja, kasvomaalia ja tadaa, Tintti on valmis! Ehkä ei aivan näin, mutta videota katsellessa ymmärtää, että myös näyttelijät ovat tehneet loistavaa työtä elokuvassa. Making of-videolta näkee kuinka leffan kiistaton tähti Andy Serkis veistelee Haddockkina Steven Spielbergin myhäillessä metrin päässä. En yritä edes tietää keitä kaikkia tämän elokuvan rakentamiseksi on tarvittu, mutta lopputulos on huikea!

Ainakin kirjastossa Tintti on K-12 ja siitä olenkin iloinen. Varmasti moni pikkupoika on pettynyt kun ei pääse lainaamaan Tinttiä, mutta kyseessä ei vain millään muotoa ole lastenelokuva, enkä tosiaan soisi heidän pääsevän katsomaan Kapteeni Haddockin humalahakuista tohellusta läpi miltein kaksituntisen elokuvan. Aikuisen maailmaa leffa tuskin kokonaan muuttaa, mutta ehdottoman viihdyttävä ja hauska pätkä se on! Parasta tässä on, että luvassa on myös jatkoa!

Tähdet ****!
Tekisi mieli antaa päälle vielä papukaijamerkki tuosta teknisestä tietotaidosta mitä leffan tekijöillä selkeästi on. Hyvä pojat!:D

Ps. Ihana lainaus Yksisarvisen salaisuus-elokuvasta:
 "Jotakin tapahtui tällä laivalla.. Tiedän paikan, jossa arvoitus voi ratketa."
 Ja minne Tintti lähtee? Kirjastoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti