It is what you read when you don't have to that determines what you will be when you can't help it.
~Oscar Wilde

torstai 28. kesäkuuta 2012

Kirsikkasydän

Cassidy, Cathy: Kirsikkasydän
WSOY 2012

Cathy Cassidy on ilmeisesti "hugely popular" nuortenkirjailija Englannissa, mutta itselleni nimi oli tuiki tuntematon. Ups. Kirsikkasydän aloittaa Suklaamuruset kirjasarjan, jossa pääsemme tutustumaan viiden uusperheen tytön tarinaan kunkin omasta näkökulmasta. Hauska idea!

Ensimmäisen kirjan, Kirsikkasydämen, päähenkilö on 13-vuotias Cherry. Cherryn suklaatehtaalla työskentelevä yksinhuoltajaisä rakastuu ja edessä on muutto Skotlannista Englantiin. Samalla kun alusta aloittamisen mahdollisuus uudella paikkakunnalla kutkuttaa ihanasti hieman yksinäisen ja epäsuositun Cherryn mahanpohjassa, sopeutuminen uuteen perheeseen jännittää; luvassa ei ole vain yksi tai kaksi sisarusta vaan Englannissa odottaa kokonaiset neljä uutta siskoa; Coco, Sky, Summer ja Honey. Cherryn ongelma on valehtelu; hänellä on tapana hieman värittää todellisuutta tehdäkseen itsestään mielenkiintoisemman. Vaikka Cherryllä on vakaa aikomus jättää valheet taakseen Skotlantiin, ei aikaakaan, kun häneltä pääsee sammakko suustaan. Kysymys kuuluukin, voiko uusi perhe pitää hänestä sellaisenaan? Englannissa Cherry tutustuu myös Honey-isosiskon poikaystävään ja luvassa on ongelmia.

Jos Cherry olisi 20-vuotta vanhempi Kirsikkasydän kertoisi osittain Bridget Jonesin elämästä. Pidin paljon teemasta, eli siitä miten pitkälle valheet kantavat ja olisiko sittenkin parempi vain olla oma itsensä? Cherryn kasvutarina kätkeytyy kuitenkin visusti pinnan alle; Kirsikkasydän on kepeästi ja nopeatempoisesti etenevä kirja täynnä naurua, kiperiä tilanteita ja rakkautta.Välillä Cherryn ja häntä vanhemman Hollyn, jopa teini-ikäisiksi lapselliset ratkaisut ärsyttävät ja tekisi mieli ravistella kumpaakin. Välillä junnataan paikoillaan kirjailijan halutessa selittää asiat juurta jaksaen. Kirsikkasydän on silti kelpo viihdettä ja luulenpa, että se ihastuttaa varsinkin nuoremmat lukijansa (9+). Itsekkin ajattelin lukea sarjasta myös tulevat osat :o)

Plussaa kirjan kannesta! Seurasin tänään kirjastossa vanhemman ja pienen tytön kirjakassintäyttöprosessia: -Näyttääkö tämä kivalta? -Ei! -Entä tämä? -Ei! - Entä tämä? -Joo! Teki mieli huikata, ettei kirjaa kansiin katsominen. Mutta itsekkin sitä ikävä kyllä teen!

Tähtiä: ***1/2

6 kommenttia:

  1. Oijoi, mie muistan lukeneeni varhaisteininä paljon tän kaltaisia kirjoja, ja muistan, kun sitten yhtäkkiä ne kirjojen henkilöt alkoivatkin tuntua ihan täysiltä kakaroilta (itsehän kasvoin valtavan fiksuksi ja kypsäksi, ja äärettömän varhain... Hih.).

    VastaaPoista
  2. Mun on tehny mieli lukea uudelleen joitain juurikin ton varhaisteini-iän hittikirjasarjoista (omasta mielestä), mut oon sit kuitenkin päättäny olla kajoamatta niihin ja olla pilaamatta hyviä muistoja! :D Mä taisin ensin kans kasvaa valtavan fiksuksi ja kypsäksi, mutta taantuminen on ollut taattua!:D

    VastaaPoista
  3. Kansi on tosiaan syötävän suloinen kuin karkki! Idea on kiva, voisin vaikka lukaista välipalaksi jonkun tämmöisen joskus :)

    VastaaPoista
  4. Tässä kirjassa on muuten irtokannet - jos ottaa ne pois niin alta paljastuu yhtä mukavat kannet sinisinä :) Mietin, että sekin on oiva ratkaisu, jos esim. joku nuorempi lukija tämän ostaa ja kannet menee hukkaan, niin pysyy kivan näköisenä kirja kuitenkin!:D

    VastaaPoista
  5. ne toiset osat ei vissiin ole vielä suomeksi, onko? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipähei Anonyymi! Muita osia ei tosiaan ole vielä suomennettu.. Jos en ihan väärässä ole niin tämä taisi olla Cassidyn ensimmäinen suomennettu kirja? Mutta tosiaan niitä muiden osien suomennoksia odotellessa!:)

      Poista